"Výroba domácích pralinek má s prací v laboratoři společného víc, než si mnoho lidí myslí," říká s úsměvem paní Jana Klobouková, půvabná brunetka, která je tělem i duší firmy. Do svých čokoládových pralinek přidává nejenom profesionální přístup farmaceutické laborantky, ale také notnou dávku lásky a respektu k čokoládě jako takové.
Proč respektu? Samozřejmě proto, že pokud máte s nějakým materiálem správně a obratně pracovat, musíte ho nejenom znát ale také uznávat. Pak z vaší dokonalé symbiózy vzejde v podstatě umělecké dílo - produkt nejenom líbivý, ale také chuťově dokonalý.
Na jeho počátku stojí čokoláda jako základní surovina. V tomto případě je to prvotřídní italská čokoláda s vysokým obsahem kakaa.
Jak se rodí pralinka - v 7 krocích
1. krok
Při dodržení správné teploty se čokoláda nejprve rozehřívá. Pěkně postupně, pomalu, nic se nesmí uspěchat.
2. krok
V následující fázi ochlazování, kdy potřebujete získat tzv. pracovní teplotu, se do rozehřáté čokolády přidává čokoláda tuhá, která teplotu směsi snižuje - dochází k temperaci. Čokoládu si připravujete do podoby, ve které s ní můžete pracovat.
3. krok
Takto připravenou čokoládu je možné nalévat do formy. Je nutné postupovat rychle, dokud si hmota drží správnou pracovní teplotu. Zde tedy pohotovost a zručnost hraje prim.
4. krok
Forma s čokoládou se následně přemístí do lednice, kde tuhne při teplotě kolem 10 °C.
5. krok
Základní tělo pralinky je nyní hotové. Je třeba ji naplnit. A opět je ve hře přesnost - teplota náplně nesmí překročit 30 °C. Pak by se totiž začala rozehřívat čokoláda.
6. krok
Naplněné pralinky musí znovu zatuhnout a připravit se tak k poslední fázi, kterou je uzavírání prováděné opět čokoládou temperovanou na správnou pracovní teplotu.
7. krok
Teprve nyní je čokoládová pralinka hotová a může z formy přesídlit do honosnějšího prostředí. V tuhle chvíli je plně připravena plnit svoji funkci - rozdávat radost.
A jaký je výsledek?
Takto vyrobená Zlatá pralinka nejenom potěší vaše chuťové buňky, ale také bere maximální ohled na vaše zdraví. Naše domácí pralinky neobsahují umělá aromata, při přípravě náplní používáme opravdu jen minimum "éček", klademe důraz na přírodní suroviny té nejvyšší kvality.
Díky tomu si pak můžete produkty s logem "Zlatá pralinka" dopřát zcela bez pocitu viny. Konec konců podle jedné aztécké legendy je to právě čokoláda, která dává lidem dar moudrosti. Už před stovkami let totiž lidé znali povzbuzující a zdraví prospěšné účinky kakaových bobů.
Léčba čokoládou
My dnes víme, že za nimi stojí především obsah antioxidantů, které naše tělo chrání před škodlivými volnými radikály. Ještě tři roky zpátky se prodávala čokoláda v lékárnách a sloužila jako doplňková léčba při celé řadě onemocnění, proč jí tuhle schopnost dnes upírat? Stačí si jen vybrat tu opravdu kvalitní.
A pak jste tady rozhodně na správné adrese. Na výběr máte navíc z celé řady tvarů a motivů. Tato "léčba" totiž nabízí i nezanedbatelný psychologický efekt. Vždyť byste jistě těžko hledali lék, který by vám udělal takovou radost jako právě čokoláda!
Vaše Zlatá pralinka
"Výroba domácích pralinek má s prací v laboratoři společného víc, než si mnoho lidí myslí," říká s úsměvem paní Jana Klobouková, půvabná brunetka, která je tělem i duší firmy. Do svých čokoládových pralinek přidává nejenom profesionální přístup farmaceutické laborantky, ale také notnou dávku lásky a respektu k čokoládě jako takové.
Proč respektu? Samozřejmě proto, že pokud máte s nějakým materiálem správně a obratně pracovat, musíte ho nejenom znát ale také uznávat. Pak z vaší dokonalé symbiózy vzejde v podstatě umělecké dílo - produkt nejenom líbivý, ale také chuťově dokonalý.
Na jeho počátku stojí čokoláda jako základní surovina. V tomto případě je to prvotřídní italská čokoláda s vysokým obsahem kakaa.
Jak se rodí pralinka - v 7 krocích
1. krok
Při dodržení správné teploty se čokoláda nejprve rozehřívá. Pěkně postupně, pomalu, nic se nesmí uspěchat.
2. krok
V následující fázi ochlazování, kdy potřebujete získat tzv. pracovní teplotu, se do rozehřáté čokolády přidává čokoláda tuhá, která teplotu směsi snižuje - dochází k temperaci. Čokoládu si připravujete do podoby, ve které s ní můžete pracovat.
3. krok
Takto připravenou čokoládu je možné nalévat do formy. Je nutné postupovat rychle, dokud si hmota drží správnou pracovní teplotu. Zde tedy pohotovost a zručnost hraje prim.
4. krok
Forma s čokoládou se následně přemístí do lednice, kde tuhne při teplotě kolem 10 °C.
5. krok
Základní tělo pralinky je nyní hotové. Je třeba ji naplnit. A opět je ve hře přesnost - teplota náplně nesmí překročit 30 °C. Pak by se totiž začala rozehřívat čokoláda.
6. krok
Naplněné pralinky musí znovu zatuhnout a připravit se tak k poslední fázi, kterou je uzavírání prováděné opět čokoládou temperovanou na správnou pracovní teplotu.
7. krok
Teprve nyní je čokoládová pralinka hotová a může z formy přesídlit do honosnějšího prostředí. V tuhle chvíli je plně připravena plnit svoji funkci - rozdávat radost.
A jaký je výsledek?
Takto vyrobená Zlatá pralinka nejenom potěší vaše chuťové buňky, ale také bere maximální ohled na vaše zdraví. Naše domácí pralinky neobsahují umělá aromata, při přípravě náplní používáme opravdu jen minimum "éček", klademe důraz na přírodní suroviny té nejvyšší kvality.
Díky tomu si pak můžete produkty s logem "Zlatá pralinka" dopřát zcela bez pocitu viny. Konec konců podle jedné aztécké legendy je to právě čokoláda, která dává lidem dar moudrosti. Už před stovkami let totiž lidé znali povzbuzující a zdraví prospěšné účinky kakaových bobů.
Léčba čokoládou
My dnes víme, že za nimi stojí především obsah antioxidantů, které naše tělo chrání před škodlivými volnými radikály. Ještě tři roky zpátky se prodávala čokoláda v lékárnách a sloužila jako doplňková léčba při celé řadě onemocnění, proč jí tuhle schopnost dnes upírat? Stačí si jen vybrat tu opravdu kvalitní.
A pak jste tady rozhodně na správné adrese. Na výběr máte navíc z celé řady tvarů a motivů. Tato "léčba" totiž nabízí i nezanedbatelný psychologický efekt. Vždyť byste jistě těžko hledali lék, který by vám udělal takovou radost jako právě čokoláda!
Vaše Zlatá pralinka
>>Chci je ochutnat<<